ITSLIKVID
Group exhibition at KH7 Artspace, Aarhus (DK)
July 2019


Partition walls (painted plaster boards, stained wood) with laser cut plaster tile insert, working table, white Portuguese marble, grey Portuguese marble with white Portuguese marble insert, Giornata #2 (original text and illustrations / digital print on paper), graphite drawing on wall
Variable dimensions, 2019

Press text (danish)

AMALIE GABEL
ANNE ELISABETH ECKERSBERG
RAGNHILD MAY
SIGNE BOE
SOFIE AMALIE ANDERSEN


liquid /ˈlɪkwɪd/
  1. a substance that flows freely but is of constant volume, having a consistency like that of water or oil.
  2. PHONETICS a consonant produced by allowing the airstream to flow over the sides of the tongue.
  3. A liquid asset is cash on hand or an asset that can be readily converted to cash. Synonyms: convertible, negotiable, disposable, usable, realizable, obtainable, spendable "liquid assets".

I december 2018 blev vi hver især kontaktet af den italienske kurator Luca Curci, der inviterede os til at deltage i, hvad der virkede som en ambitiøs, international gruppeudstilling i Venedig, der skulle foregå sideløbende med Venedig Biennalen. For os, som nyuddannede billedkunstnere lød det naturligvis attraktivt. Der var dog det ved det, at man for at udstille skulle betale kuratoren en større sum beregnet ud fra værkernes volumen. Desuden begyndte vi at spekulere på, hvorvidt det virkelig var en personlig invitation, eller om det var en spambot der havde inviteret os. En robot, der havde copy-pasted tilfældige titler fra vores hjemmesider på værker, der ikke umiddelbart kunne installeres i et rum, som for eksempel en pladeudgivelse. Når man læser om kuratorens overordnede projekt ITSLIQUID, beskriver han det som flydende, i bevægelse, forbundet og tilgængeligt. Men – liquid betyder også likvid, hvilket er en økonomisk term, der betegner en virksomheds eller persons lettilgængelige midler. Hvad er ITSLIQUID? Er det en forretningsmodel, der bygger på unge kunstneres prækære økonomiske forhold og desperation efter eksponering? Er det kuratering i spambotternes tidsalder? Er det en substans, der flyder frit, men samtidig har en konstant volumen? I så fald, hvad betyder selve substansen? I gruppeudstillingen ITSLIKVID insisterer vi på substansens soliditet og udstiller de værker, som Luca Curci, eller en spambot, har udvalgt.